Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

one more cup of coffee ( dessa sönderskjutna morgnar )




~

skelettkroppar i posé av liv
och vallmo ur kistorna
prydda med glömska

det fanns drömmar om drömmar
och det fanns död

där drömmar gömdes under minor

~

staden var aldrig vackrare
än sönderskjuten morgon
bombad och flisad
hyllad och avspisad

och staden var aldrig vackrare än så

~

spring pojke, över fält i gult
dina fötter stannar bakom din kropp
sök inget, gör inga stopp

bara spring, pojke, spring

~

soluppgång över kvinna utan öga
här sjungs inga sånger för de döda


och staden var aldrig vackrare än så










Fri vers av lyckeli
Läst 559 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2009-03-24 13:13



Bookmark and Share


  David Calvert
"skelettkroppar i posé av liv
och vallmo ur kistorna
prydda med glömska

det fanns drömmar om drömmar
och det fanns död"

samt

"och staden var aldrig vackrare än så"

kanske är det timman på natten, men det här är nog djävligt bra.

ordet sönderskjuten är ett jag överanvänder, men här kändes det helt rätt.
2009-04-10

  Alstermark
Tycker SÅ om.
2009-03-27

  Rolando Furioso
Och livet går vidare
och vidare
aldrig var det vackrare
än just så

som dina ord
2009-03-26

    sunnanvind
Du skriver gåshud igen...fantastiska du...
2009-03-25

  Miss Mod
Tycker om vilan i denna text, trots tragedi.
2009-03-24

  JNI
ser dom små eldarna som brinner av eget liv .. däcken och skräpet där stanken hänger i luften av sot och bränder..

du är helt magisk och hur du kan producera denna mängd av texter som de flesta är helt fängslande läsning !

massor av applåder!
2009-03-24

  Berit Robin Lagerholm VIP
En starkt skriven dikt med berörande innehåll.
Mycket bra.
2009-03-24

    Herr Ångest
Ibland är det sönderslagna det vackraste som finns.

Det hopplösa hyser på nåt sätt det mest hoppingivande av allt.

En dikt om död, hur sanningsenlig eller hur ofrånkomligt död som helst, kan vara det mest levande man kan tänka sig.



Du skriver levande och bra med en inlevelse och ett engagemang som smittar!
2009-03-24

  tom boreland
inte heller vidrigare
2009-03-24
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli