Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom det vackra, mer inuti

 

När ångesten 

lägger sig lite på sne i halsen

ögonen faller matta ner

då finns inget vackert kvar att se

De stjärnor som du tände 

lyser ilsket på himlen 

månen hånar min spruckna själ 

manar mig att kräkas upp en massa ord

som gjorde sig bättre ner

När ångesten

lägger sig lite på sne i halsen

andas livet så sakta 




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 517 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2009-04-01 01:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket tunga men vackra ord i dessa rader.
finner dom som mycket bra och gör det svårt att
inte läsa ännu en gång, tycker jag *applåd*

jo just de ja kram till dig från mig
2009-04-23

  Annette Andersson
Texten tar andan ur mig. Jag läser och läser igen. Den griper mig men det finns något mer, något djupare som jag inte riktigt greppar men finns där... *bokmäkt*
2009-04-22

  micke marin
det vackra finns kvar..
stjärnorna lyser vänligt och magiskt
månen ler vackert
och manar ångesten bort
in träder ett leende så mjukt
2009-04-17

  Blåbäret
"när ångesten lägger sig på sned"...den kommer åt att håna så väl då...kan tränga sig igenom och hitta vägar in
man blir helt förblindad, tyvärr
förhoppningsvis bara en stund, för sedan lägger livet sig till rätta
2009-04-04

  Bjarne Nordbö
Skickar kram via östgötapendeln till dig.
2009-04-03

  Mr Lindemann VIP
I det inre universumet är det av godo att inte famna svarta hål. Man kan där nära välbehag genom att dansa lätt på scenen med Venus. Då mars hamrar lätt med vapenskrammel i kulisserna, får man avvakta tills det det stjärnor som ruskat om planeten, avtonat
2009-04-02

  Eva Langrath VIP
Ett ansikte ger du denna ångest som ibland invaderar vår själ.

Eva
2009-04-02

  Elaine.S VIP
Ångest och ilska är ingen vacker kombination..och visar ingen från sin bästa sida, det känns med tydlighet i dina ord. Tycker om orden som kräks upp , "som gjorde sig bättre ner", så rasande bra beskrivet!!
2009-04-02

  Quasimodo
Ger ångesten ett ansikte när den håller greppet och nästlar sig fast !!
2009-04-01

  Teresia Ridell
"Andas livet så sakta". Ja visst är det så i ångestens stund. Väl diktat !!
2009-04-01

  Yrre VIP
Underbart skrivet om svåra stunder.
2009-04-01

  Mygg
Vilken fångande beskrivning av ångestens fula tryne.
Visst får den livet att andas sakta och tungt!
Du är magisk!
2009-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du