Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med en sovskrynkla på kinden

 

 

Hon satte sig upp,

yrvaket,

rödrosig,

med en sovkrynkla på kinden.

 

Hon lyssnade……

 

Till grannarna som pratade  med sina,

hundar,

som till nyfödda spädbarn.

 

Hon tänkte….

 

På kroppar i samvaro,

men utan närvaro.

 

Hon var…

 

En vanlig hora,

i foträta skor,

men,

hon var också äldre,

än vad någon,

någonsin skulle bli.

 

Hon undrade….

 

Om man var skyldig,

om man inte kunnat,

skydda dom man älskat.

 

Hon mindes….

 

När hon gick,

runt som tiggare.

 

Hon saknade…..

 

Förmågan att,

fortfarande kunna förvånas.

 

Hon gick….

 

med vemodsmuskelns,

högburna huvud......

 




Fri vers av Miss Mod
Läst 606 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2009-04-03 11:36



Bookmark and Share


  Njord
Jag trodde jag hade kommenterat denna. En av de bästa jag läst av dig. Du är en underbar storstadspoet
2009-06-13

  Epione VIP
Bilden är tydlig och stark.
underbara strofer som ger rysningar både behagliga och obehagliga
Bokmärke och en ros
2009-05-04

  backsippa
Helt underbart, sårbart
2009-05-02

    ej medlem längre
"Hon gick….



med vemodsmuskelns,

högburna huvud......"

Väl skaldat MM
2009-05-02

  Roula O
en fin text som berör...
2009-04-07

  Suzy med punkterna
Suveränt och med mycket känsla
2009-04-07

    Al Lanzon
Fin känsla i denna!
2009-04-05

  Eaglemountains VIP
Mycket berörande, känslosam ...... går rakt in i hjärtat ..... vemod, men stoltheten kvar .....
2009-04-03

  Bodil Sandberg
Tycker den här är så enormt berörande..hur du tar fram bilden av henne..ser henne sitta där..och jag ser henne inte som äldre..det är bara ögonen som är äldre..med yrvaken blick och hakan i handen och sovskrynklan på kinden (sovskrynkla..detta fina poetiska ord) sitter hon där grubblandes om livet..känns som om det tragiska ligger bakom..kanske har hon tagit ett steg mot friheten


ett oerhört vackert bokmärke
2009-04-03

  thyra
Känslodjupt vemod som berör! Vackert skrivit!
2009-04-03

  Yrre VIP
Så bra skrivet! Hänförs som så många andra av "sovskrynklan"
2009-04-03

  Carola Zettergren
Mycket bra!!
2009-04-03

  Fokus
Naket. Går rakt in i hjärtat.
2009-04-03

    Gnosis VIP
Ja, det här var snyggt. En hora i fotriktiga skor. Något skall man unna sig när resten av ens kropp får slita för själslig trasighet. Titeln var bra också. En sovskrynkla. Hur många har satt ord på en sådan sak.
2009-04-03

  Sturesdotter
Innerliga rader; berör och väcker känslor.
2009-04-03

  Fredrik P. VIP
innerligt introspektivt
från en varmhjärtad
poet, med en naturlig
undran om livet kunde
vara annorlunda - och
det kan det...
tack vännen!
2009-04-03

  Lotti
underton av djup sorg, sorgen i sig kan oxå te sig vacker. gillar
2009-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod