Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nollkoll

Helt ensam med två ljus i kyrkan
jag sitter och funderar lite grand
Om sorgen, gråten och om dyrkan
Hur outgrundligt livet är ibland

Så fulltomt, långkort, sorgeroligt
och mystiskt oförklarligt dåligtbra
Helt vidrigt logiskt men otroligt
Och ändå snackar vi om blott en dag

Och tänker man på hela livet
så snurrar man ju helt omkull
Att ingenting kan tas för givet
av glad förtvivlan blir jag full

Att få ha nollkoll är en gåva
jag slutsatsar med knivskarpt intellekt
Inatt så kommer jag att sova
Jag livets stora gåta knäckt




Fri vers av Cinemiracle
Läst 624 gånger
Publicerad 2005-09-14 00:27



Bookmark and Share


  Rublev
”Att få ha nollkoll är en gåva” :) :) :)

Tar till mig dina ljusa tankar
Ger mig ny tillförsikt
i livet som det just nu är...

”Och tänker man på hela livet
så snurrar man ju helt omkull
Att ingenting kan tas för givet
av glad förtvivlan blir jag full”

Vilka underbara ord!
2005-09-14

    Telrúnya
den är.. självklar! älskar det första stycket, du får rimmen att låta så otvungna!
2005-09-14

  Teresia Ridell
Ja som ett litet barn, de har "nollkoll", tar för sig av allt, ifrågasätter inte lyckan. Vilken gåva !
2005-09-14

    Hades Is Rising
Väldigt bra skrivet. Lämnar mig här nedslagen av tankar...
2005-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle