Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Teodicé




Lång fredag

Gud ger oss frågor varje dag
små verk för våra veka känslor

Tror ni på mig nu?

viskar han och låter fosfor bränna

Ber ni till mig nu?

skrattar han och skickar chocker genom jorden

Vet ni att jag alltid har rätt?

sjunger han när påven skickar bannor

Vet ni att jag alltid är god?

låter han rista på barnen som ska stenas

Tror ni att det är över nu?

läser vi på himlen när världen går under




Fri vers av Ulf Popeno
Läst 357 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-09 07:47



Bookmark and Share


  Tina-sol
Som en välvässad blyertspenna direkt från pennvässaren och in i läsaren.
2009-04-13

    Erika H
Mycket välskriven. Jodå en ordentlig funderare.

Oavsett tro... så finns det frågor som går utanför det mesta.
2009-04-09

  Carola Zettergren
Himmelska makter...så snyggt skrivet!
2009-04-09

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
den här tror jag att jag läst förut, lika skarp och tydligen än.
2009-04-09

  agneta pichler
tankvärt..
2009-04-09

  Måna N. Berger
Men en sak står han maktlös inför: om vi vägrar tro på honom. Och det borde vi göra. Världen ser ut som den gör så länge människor tror blint på att de är skapade till den gudens avbild.
2009-04-09

    ej medlem längre
Ja upplägget konfunderar mig-uppgörelse eller?
2009-04-09

  Fredrik P. VIP
ja, vill man göra det
mycket lätt för sig kan
man ju säga att alla
fel beror på människan
- för gud är per definition
god!
2009-04-09

  ~Hope~
Och sen pillar jag Gud med stort G i vänstra näsborren, drar ut en snorkråka och slänger den över änglarna och viskar;

"Tror du på mig nu?"
2009-04-09

  ~Hope~
Fantastisk bild du målar av dina ord här... ännu mer fantastiska är de bilder du mailade mig.. säger bara *gulp* och sen säger jag inget mer =)))
2009-04-09

  Sofiapoema
Hur du publicerat den här innan? Jag tycker jag har läst den innan? Den är apbra huromhelst.
2009-04-09

  peter markurth
detta är skrivert på ett sätt, vilket får mig att tänka, oerhört bra upplägg...
2009-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno