Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om avvaktan...mot det nya


Stilla nu...

Stilla nu….
stoppa alltför hastiga steg
inte för bråttom

själen för trött
av snabba spring
trots att längtans
rastlöshet jagar nätterna

en lovande vallmosommar
med förtegen melankoli

så anar jag vagt stegen
mot våra lingonmarker

fyllda av
glödgad intimitet
där samhörigheten
och skratten lyfter skyarna
mot optimism

ser framtiden
rakt igenom årstiderna

känner mig tillfreds
med det.


© Karin Dahlin





Fri vers av Karin D
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-14 20:15



Bookmark and Share


    Barbro. Norberg-Rönnlund
Underbart mjuk i känslan och målande vackra metaforer.
Den ger ett lugn från första stund. Tack för givande kvällsläsning !
2009-05-06

  Kristina Wallbing
lugnande och vackra ord!

"en lovande vallmosommar
med förtegen melankoli"

...mmm! smakar särskilt gott!

välkommen tillbaka Karin!
2009-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Karin D
Karin D