Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bohuslän ( kärlek till en klippa )







kastbyar
av bohusläns förgångna själar
våren gick i ide ännu för en stund

gråmolnsstack
spegla dig i yta av blått

och reflektera över morgondag
igår passerade dig omärkt förbi


och hon kommer aldrig mera hit

kanske ligger solnedgång
närmre himmel än jord


snäckskalsbank
och måsars blick mot himmel
det finns skönhet

och så finns det här


brygga slipad
av andras sommardröm
doft av färg och april

och juni kommer när hon önskar


sus av allting annat ebbar ut
och slinga letar sig mot läpp
vind som sköljer mellan


skreva och viker lavar ned


gryt som stenar slipat i granit
utan att någon önskade och bad

det finns skönhet



och så finns det här




















Fri vers av lyckeli
Läst 526 gånger
Publicerad 2009-04-15 17:07



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tack för jag jag fick dansa med i detta bohuslän och för allt vackert som du visar oss med dina ord.

Eva
2009-04-16

  JNI
så ljuvligt du skriver!!

dessa rader tycker jag är intressanta och briljanta !!
"kanske ligger solnedgång närmre himmel än jord"
2009-04-15

  issac.a.m
strålande ....
2009-04-15

  Elaine.S VIP
Lyckeli!! här kan man snacka kärlek, ren och saltdoftande och alldeles , alldeles underbar...
2009-04-15

  Julija Sidner
det är sånna som du som borde visa vad poesi är, påriktigt för omvärlden som tror att det är rosor är röda violer är blå.
ett ytterst uttjatat ämne, MEN du har gett det en ny klang och en helt ny känslan. snyggt lagt med ribban.
bra ordval och så pass fridfullt att jag måste viska när jag kommenterar!
snyggt, ovärdeligt, keep on ffs!
2009-04-15

    sajo
Denna otroligt vackra text får mig att tänka på Taube. Du får tonsätta dina ord gillar dom verkligen. Applåder i massor.
2009-04-15

  Ellen Vivelavita VIP
Du skriver i virvlande medvind och blåser runt gamla löv i min hjärterot. Tack.
2009-04-15

    baruk
Och så finns det dikter, som bl.a. den här! Strålande poetet! Kommer osökt att tänka på Evert Taube. "Gråmolnnstack spegla dig i yta i blått". Vackert! Gårdagen som passerade oförmärkt och "måsars blick mot himmel". "Doft av färg och april och måsaars blick mot himmel. Det FINNS skönhet, exempelvis denna härliga dikt! Applåd!
2009-04-15
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli