Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lunga ( rastlösa kvinnors sång )






när jag är tjugo andetag bort
ifrån mitt sista
ska jag tänka på mitt första
och jag ska tänka på det jag aldrig missade

på mammas fingrar
smekandes mina yviga ögonbryn rätt
doftandes gul lök

och kärlek mest

~

när jag är tjugo andetag bort
ifrån mitt sista
ska jag tänka på känslan av min son
på hans första andetag

utanför mig

men fortfarande inuti
mitt hjärta
och hur det kändes att älska för en första gång
utan krav och kvävande grepp

jag ska minnas vad han doftade
måndagar i kök av inte särskilt hög standard
och hur hans ögon skiftade färg

~

när jag är tjugo andetag bort
ifrån mitt sista
ska jag minnas lisebergs kvällar
med en älskad hand i min
avbitna naglar målade i allt för rött
och vad kyssar smakade då


man aldrig visste att sommar kan ta slut

~

när jag är tjugo andetag bort
ifrån mitt sista
ska jag inte tänka gråa korridorer
och vad allt kan suddas ut

jag ska tänka hur mina svagheter
ändå var mer än ingenting

och ibland gav mig styrka att gå


jag ska dansa i det lilla
utan att flytta kroppen någonstans
och jag ska färga mig i saharas sand

när jag är tjugo andetag bort
ifrån mitt sista

ska min oreda få frid
det är det enda jag kan lova mig just nu













Fri vers av lyckeli
Läst 243 gånger
Publicerad 2009-04-20 21:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli