Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trygga själars land


Om jag nu vågar fråga, den ende som vet
krävs det att jag sväljer allt mitt förtret
Att jag kan glömma och förlåta
och mig själv fullt och helt överlåta

Då kan jag inte längre gå och blunda
jag måste svaren ta till mitt hjärta och begrunda
Tro, Hopp och Kärlek är en gåva att förvalta
ständigt önskar jag att med denna krydda livet salta

Vetskapen om att livet sällan är en solskensdans
hindrar mig inte från att se att jag fått ännu en chans
Att rikta blicken och sträcka ut min hand
för att så bli förd till trygga själars land




Fri vers av eee
Läst 455 gånger
Publicerad 2005-09-19 15:54



Bookmark and Share


  Rublev
Insiktshoppfulla rader med flera guldkorn
Till exempel:

”överlåta”
”ta till mitt hjärta och begrunda”
”en gåva att förvalta”
”ännu en chans”
”rikta blicken "

Tack!
.
2005-09-26

  Cinemiracle
En EEE-dikt med rim så det skvätter om det. Både lite humoristiskt distanserad och med det djupaste allvar. Romantik, lärdom och diskbänksrealism på samma gång! Bra och läsvärt för alla att ta till sig.
2005-09-19
  > Nästa text
< Föregående

eee
eee