Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NerveCore

Dessa små noter
transponerade till tonala vibrationer
kompinationen till mitt innersta lås
där närvaron föds och dör
på samma gång

Dessa kära små nerver
som smulor på ett köksbord
spridda för vinden
förlorade utan mål

Kan du se mig?
kan du förstå dragen på min kind
Det finns en längtan i min hud
jag vill bli frälst, förstår du
till orglar och änglakör
och nyklippta tulpaner

Ibland kan jag önska
att du hade en spruta
även för mig
En som gjöt tro och övertygelse
silade bort alla frågor
som knäckt och pulvriserat
allt som fanns kvar

Kan du höra min puls?
kan du känna skärvan i min röst
Det finns en spänning i varje ven
jag vill bli född, ser du
ur livmoder och dödschoral
om och en gång åter

Ibland kan jag önska
att inga tårar fanns för mig
att alla känslor glömts i ett fack
när jag stod på tur

Kan du känna min kniv?
kan du inse hålen i ditt bröst
Det finns en vilja i varje hugg
jag vill se dig dö, ser du
till änglatrumpeter och sensmoral
alltid nu, ty tiden är åderlåten

Jag vill bli det sista du minns
och jag vill fortsätta önska




Fri vers av Ulf Popeno
Läst 308 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-05-04 11:12



Bookmark and Share


  Princess Charles
Håller med, blir mållös av den här. Wow.
2009-05-04

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!
2009-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno