Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man är ju bara en mamma

Du ber mig om ingenting.
Inte min själ, inte mitt jag,
inget.

Ändå jagar jag dig och
vittringen av vad som kunde
varit sliter i buken.

Du skjuter skott mot mig
och de träffar
rakt i hjärtat
och rekylen får
mej att slängas
omkull och fläkas upp

Som ett stycke
döende sargat
kött ligger jag framför
dina

tonårsfötter.

Be mej inte om mer.

Låt oss behålla värdigheten båda två.




Fri vers av Yrre VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-05-07 05:50



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
En gång upptäcker varje barn att det inte finns någonting som heter "Bara en mamma".
Dessvärre träffar man ganska många som kommit till den insikten en smula för sent.
Applåd, naturligtvis.
Carl-Erik
2009-05-07

  Elaine.S VIP
Oj!! starkt så det smäller om det!! Känslosamt känner jag orden och känner igen känslan!!

"Du skjuter skott mot mig
och de träffar
rakt i hjärtat
och rekylen får
mej att slängas
omkull och fläkas upp"

brutalt vackert om man får säga så...
2009-05-07

    leelee
Uha...vad svârt det är...
När jag äntligen hade lärt mig hantera att bli övergiven av män, sâ var det dags för min son att bryta sig loss. Fy vad svârt det är...som du sâ väl beskriver här.
2009-05-07

  ÅsaLena
Mycket bra fångat Yrre!
Kanske hittar hon din text om 15 år...
2009-05-07

  Carola Zettergren
En tuff tid..för bägge ska gudarna veta..snyggt poetat!!!
2009-05-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så det är
en strid nästan
med dem, som förr
var de små liven men
nu, som en omvänd
hand men Du så
småningom syns ett
annat lugnare land...
Då kan ni, som förr
igen gå hand-i-hand!
2009-05-07

  Silverstjärnan
Tonårstiden är nog så slitande på föräldrars nerver men å andra sidan inte lättare i barnens kamp mot att vuxenvärlden nå.
2009-05-07

  Carola Bouvin
Ja här känner jag igen mig väl, "du skjuter skott i mot mig och det träffar rakt i hjärtat" Denna ljuva tonårstid.
2009-05-07

  Sturesdotter
Smärtsamt nakna ord om det onda spelet - spelet mellan vuxen barn och även om relationer...
2009-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP