Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Midsommardagen till ära


Känslokräftan


En märklig dag

samtal med tre ex efter varann

Hur kunde de alla

ringa under samma dag

just nu kring midsommar

när jag så gärna vill

lämna dem alla bakom mig och börja ett nytt liv

Ändå ringer de med sådan omtanke

att jag blir berörd och undrar över livets nycker


Ibland undrar jag om jag någonsin

kommer framåt i livet när jag blivit

en kräfta som går baklänges av naturen

och längtar efter ett fritt liv i undervattensvärlden

där delfiner älskar

och sjöjungfrun sjunger

på sanskrit med ljus i sina pupiller

Ett enkelt liv bara med andra ord,

för det där med relationer är så

sårbart just nu

Jag får nog ta mig ett bad och meditera

över dagens mysterier.




Prosa (Prosapoesi) av Cosmic Johanna
Läst 328 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-06-20 23:13



Bookmark and Share


  friheten
fin skriven
2009-06-22

  * Ammi *
ja så fint.. du måste ha lämnat fina minnen efter dig då .. meditera är bra, men simma lugnt, och inte baklänges *L*
2009-06-22

  livsdans
Oj...kanske ställdes du framför portarna till ditt hjärta! Fint
2009-06-22

  Ewa Flower
Vilken märklig dag! Det kändes som ett klokt beslut att bada på det, haha! Precis vad jag hade gjort, bad kan lösa mycket!! Speciellt när man längtar efter delfiner! Kom det någon?
2009-06-21

  Eaglemountains VIP
Gå framåt ..... och ta av Dig den tunga ryggsäcken, meditera och gå framåt ..... Vackert skrivet .....
2009-06-21

    ej medlem längre
Överväldigande
tresamtal
lockar till
kontemplationsbalans
2009-06-21

  noname_realmind
Kanske en tid för försoning med det förflutna?...

Vacker text!
2009-06-21

    leelee
Din text andas ändå något fint, tycker jag. X må så vara, men en del av historien, hur den än har varit, som fört fram och format idag.
2009-06-21

  Fånga dagen
fint dikt
mina ex har inte mitt telefonnr :) spec min senaste jag levde med 6.5 år jag bytte till hemligt nr pga av han
Kram ak
2009-06-21

  Christine Sabel
Ett steg bak och två fram, dåtiden finns i nutiden och framtiden vet vi ingenting om, men vi kan drömma
2009-06-20

  LenaJohansson VIP
de ringer för att du ska vara helt säker på att det är vad du inte önskar
2009-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Cosmic Johanna
Cosmic Johanna