Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Existensiell pilsner

Att brottas med de stora frågorna
och samtidigt hinna leva
är inte lätt

Längtan finns både ouppnåelig
och ganska uppnåelig,
konstaterar jag

Så tar jag mig en pilsner och en cigg
kollar in höstlöven
Lagomdeppar

Och tro det är heller inte enkelt
Önskar att det var det
Tvivelslöst liksom

Livet då, hur ligger det till med livet?
Känner en lätt huvudvärk
Tur det är helg

Då kan jag peta i mig ett par tre till
utan att skämmas ett dugg
Fast bara på helgen!

Det hjälper inte mot huvudvärk
Men ofta hjälper det mot
det existensiella




Fri vers av Cinemiracle
Läst 358 gånger
Publicerad 2005-09-29 20:44



Bookmark and Share


  S.C.
Du speglar en hopplöshet i den gråa vardagen. Jag ser ändå sarkasmen i tankegångarna som presenteras .. att vara så liten och oberörd på något vis. Att det kanske inte spelar någon roll vad jag gör .. Jag gillar hur du drar dig emellan vardagen och "de stora tankarna" för det är där vi tänker dom?

snyggt!
2005-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle