Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stärkt blus

 

 

 

Tiden läker sår

men

det har gått över 30 år

ändå händer det igen och igen

 

det luktar nyregnad

cementtrappa

 

gummistövlar

krossar lecakulor

 

översvämning i

vattentunnan

 

det är grått

blommorna slokar

tyngda

 

för en gångs skull

tittar hon ut

istället för in

 

i stärkt

blus

 

oron gnager på läppen

 

vackra fröken V

som i valium

 

ser det igen

det trivs

inne i

hennes minnesbank

som giftalger i strandkanten

 

det är sent

andedräkten nyvaken.




Fri vers av Miss Mod
Läst 400 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-07-05 22:11



Bookmark and Share


  Roula O
en stark text denna...mycket fin beskrivning!
2009-07-11

  Lilla My* VIP
Starka bilder som dyker upp när helst man inte anar...

"för en gångs skull

tittar hon ut

istället för in



i stärkt

blus"

Vilken metafor!!!!..ja jag gillar skarpt..."i stärkt blus"!!!nice nice supernice!:)
2009-07-09

    Al Lanzon
Tung, stark dikt!
2009-07-08

  Nils Teodor VIP
Mycket bra beskrivning på hur
vi kan låta det förgångna förgifta
vårt sinne med ett hemskt minne.
2009-07-08

  Rune Thorsell
Jag ser för mig huset där jag bodde för 60 år sedan. Den regnvåta cementtrappan, den överfyllda vattentunnan. Ja, Du har en sällsam förmåga att röra upp minnen från tider som flytt. Mycket starkt! Suveränt!
2009-07-08

  Eva Langrath VIP
Starka ord om minnen och sår som lämnat ärr och om och om igen går såret upp.
2009-07-08

  Eaglemountains VIP
Stärkt - starkt formulerat .....
2009-07-07

  Aciom
Stark läsning ! BRA!
2009-07-07

  Sladjana Zubcevic
Underbara rader min vän!
2009-07-07

  Carola Zettergren
Enastående!!!!
2009-07-07

  Maria T
Minnen sedan 30 år tillbaka
dyker upp igen och igen
2009-07-06

    Moggel
Väldigt fin dikt.
Vill läsa fortsättningen.
Vad har hänt och
valiumpåtänd och nyvaken i samma stund?
2009-07-06

  Sturesdotter
andedräkten nyvaken

bara du
kan förmedla vissa ord på ett sådant sätt
att jag känner
varje varje andetag
2009-07-05

    ej medlem längre
En hel del mörka tolkningar dyker upp till din text-du ger verkligen tillfälle till inspiration-den stärkta blusen är troligen ett mästerverk till vilken jag i förundran låter mig nosa upp upplevelsen av "nyregnad cementtrappa". Jag behöver säga det igen-du milde vad du skriver bra!!!
2009-07-05

  Lotti
ja du känlan är bara så tung i denna text fast slutet andas luft
2009-07-05

  etthjärtaäralltidrött
Miss Mod, vilket mod
och vilken styrka
dina texter väger
2009-07-05

  Suzy med punkterna
Känns tungt och smärtsamt.
Mycket bra skrivet
2009-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod