Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

J, som i gjorde utan g







ett hundra
miljoner femton nio tusen
tretton sekunder nitton

och ett
liv


och ännu en liten stund
sörjde jag dig, skugga
och vet du,
att när jag ligger i min ikeasäng

i mitt ikealiv
och trängtar sex tusen


samlag

eller bara en stunds talliga fingrar
så är det ditt ansikte
som målar mitt gråsjaskiga tak
i bättre färger


jag har droppat golv
slagit sönder en klinker här och där
bankat huvud mot furuvägg

på rivningshotad balkong


och drunknat mig berusad på högt beskattad sprit


och vet du
att jag spelade in filmer
där jag inte var jag
men jag lät

som du alltid önskade att jag skulle göra


stönade så jävla i takt
att wonder skulle

jag säger, stevie skulle
klappa skedar för att följa med


jag glömde bort mina barn
för en lördag eller två

bilade till stockholm
som om vore det enda rätta att göra
klädde mig naken för en tysk

( j, du vet att min mormor
har nummer på armen nog för att hata detta land
j, du vet


att det är som att andas smog här nu )



jag gjorde det
för dina gråbleka ögons skull


jag gjorde det
för förlorad självkänsla
och för stolthet redan svald


jag gjorde det för
din jävla skull


















Fri vers av lyckeli
Läst 658 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2009-07-13 22:56



Bookmark and Share


  Thirre
Sanslöst bra!
2009-07-31

    resilient
den här dikten gör ont i mig.
2009-07-24

    Månika
Rakt i hjärtat. Och hjärnan.
2009-07-21

  Baystream
g r y m !
2009-07-20

  Gunilla VIP
Starkt!
Som om varje ord
spottades fram,
ut, bort,
för att ....
Anar nyordning
efter denna
utrensning.
2009-07-20

  leika
du är helt fantastisk.
2009-07-15

  Blåbäret
fängslande och förlorande smärtsamt
i sina försök att vinna
2009-07-14

    Madeleine Ågren (Maduska)
"jag säger, stevie skulle
klappa skedar för att följa med"
får mig att tänka länge och skratta länge!
Poesigudinna!
2009-07-14

  micke marin
texten går fram..
inget onödigt..
som livet kan vara, en strävan att känna, att finna något..
destruktiv som fan egentligen
2009-07-14

  JNI
som att läsa utan att kunna sluta ur en novell eller roman, blir helt upp i raderna och du förmedlar med eftertryck helt fantastiska rader som bilder då romanen görs till fim, applåd o fortsätt skriva då du även skapar en inspiration av en outtömlig källa av liv o kraft!
2009-07-14

  Lars Hedlin
Ord som går rakt in...mycket starkt,,,,,
2009-07-14

  Louise Buenafe Mistén @ CaseClosed
Denna är fantastisk. Jag älskar texten rätt igenom.


Du får med många olika känslor, men håller på något sätt samma ilska och frustration från början till slut.
2009-07-13

  Just Emotions
WOW! denna känns igen.. stark och rak text! gillas!
2009-07-13
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli