Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt är skrevs till en mycket speciell person,jag tror att man förstår mycket av dikten.Den säger så mycket tycker jag..


Främlingar


De var vänner för länge sedan,
efter ett tag blev de mer än så.
De blev som en himmel och en stjärna,
de kunde inte leva utan varandra.
De sa att ingen eller inget kunde,
skilja dem åt.

De fick gå igenom så otroligt mycket,
en storm,en orkan och en jordbävning.
De klarade allt detta för de var förälskade,
sen hände en liten sak.
Känslorna slocknade dag för dag,
ingen visstr hur eller varför.
Men innerst inne vet vi,
GUD vill ha det så.

Tårar började att bildas,
svek och lögner kom till.
Men de hade lovat en sak,
att de ALLTID skulle vara vänner.
Vänner som förut som alltid fanns för varandra,
dag som natt,vilken tid som helst på dygnet.

Men nu är de som Främlingar,
de pratar inte med varandra.
De har slutat att ringa eller skicka brev,
ingen frågar om hur den andra mår...
Främlingar är just vad de är,
om jag ska vara ärlig så är det läskigt.

Varför vara som främlingar,
om de är lyckliga?
Främlingar är inget fint ord,
vi är finare än så eller?
Efter allt vi har gått igenom,
så ska vi väl vara bästa vänner?

Främlingar kan vi väl inte vara,
efter all vår tid ihop?
Som syskon,vänner och älsklingar
vi var två pusselbitar.
Främlingar är inget fint ord,
vi är väl finare än så?

Jag vill inte kasta bort all vår tid,
den tiden var dyrbar både för mig och dig.
Dyrbar av tankar,känslor,drömmar
tröst,sorg och lögner.
Inte ska vi kasta bort våra minnen,
i detta stora hav?

Främlingar är inget fint ord,
så vi måste hitta ett annat.
Bästa vänner är ett bra ord,
för vi vet så mycket om varandra.

”Främling sluta låtsas som om du är det,
för du vet att du är mer än så”





Fri vers av Manal
Läst 594 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-06-14 18:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Manal
Manal