Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inspirerad av ett efternamn (Stöpfgeschoff) i eftertexterna till en TV-dokumentär om lexikografen Sven Lidman (aug -07)

trodde att denna "pärla" redan var utlagd här...




Der Stöpfgeschöffer

Melodi: "Die Forelle" (Forellkvintetten av Schubert)

Ich bin ein Stöpfgeschöffer
das ist mein Lebenswerk
und du sagst nur nicht "nöffer"
weil dichten macht mich sterk

Mein' Poesie du lesest -
erheb'ne Augenbrau'n...
Du findest sie kaum eselt
gar nicht wie grünen Au'n
am mindesten ist eselt
und selten grünen Au'n

Ich finde meiner Stöffe
in der Television
die letzten Programtexte sind lang
die Namensreih'
hat unbedingte Nöffe...
sie machen mich frei
wie Lorelei

und schon es ist geschrieben
mein neues Eseldicht
ja, nun es ist geschrieben -
mein schönstes Eseldicht!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-02 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP