Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(trasselsudd) så nära

 

jag födde en gång ett barn med en klumpfot
ett barn som var blått och det skrek sina lungor i bitar
hals över huvud trädde det en dans som varade i sjutton månader

det barnet sov mellan mina armar, fogade sig aldrig vid sin säng och hon riste till vid varje ljud som störde hennes liv

jag närde det barnet med stinna bröst
som en flod rann mjölken rätt ner i hennes utsvultna gap
och hon diade timmar av svårmod för att somna en stund i min famn

det barnet föll så småningom igenom en tunn hinna och började gråta som om hon hade hela världens sorger på sina bräckligaste axlar

jag flyttade mina dagar till att hulda henne, sköta om hennes varigaste sår
och hennes hjärta förlöste med tiden hennes egna bördor
lika lätt kom hon att bli som ett moln på en himmel

det barnet kom att bli ett märkvärdigt barn
ett barn som var lätt att älska och ett barn som hade lätt för att dö




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-08-04 12:20



Bookmark and Share


  Ilona _L
Oj,oj,oj... vad ska jag komma med efter denna otroligt nära, känslosamma text? Tror jag gråter en skvätt!
2009-08-04

  Cris
Hakar på Daniel..

Berörande. Bra flyt. Berättande. Spännande, tankvärt också.
2009-08-04

  ~Leonardo~
Tänk att det kan vara så..det barn som tagit så mycket kraft och blivit omhuldat, är också älskat så. det "flytande" sätt du berättar detta på, gör att det blir en behaglig läsning.
2009-08-04

  Daniel_78 VIP
en berörande text,

det jag främst blev glad över är hur behagligt
meningarna är att läsa. en bra balans av
vardaglig enkelhet och poesi i språket

mycket bra!
2009-08-04

  Lena Krantz VIP
Wow....hörrö det här känns nästan som en början på en bok

en bok om livet du vet
2009-08-04

    resilient
"hals över huvud trädde det en dans som varade i sjutton månader"


Svårt text, knepigt ämne. Du tar hem det. Det är mycket som gör ont.
2009-08-04

  dead_prez
mina trångsunthet har gjort att jag inte tagit till mg dina texter så ofta, kanske för att du är en lite äldre kvinna. men för varje text jag läser av dig blir jag mer och mer imponerad
2009-08-04

  etthjärtaäralltidrött
med en svårt sjuk liten skrutt rör denna text min allra innerstas avgrund och glädje. dessa mirakel är en ynnest att uppleva.

jättefint skrivet.
2009-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP