tjugo år och misshandlad blodig och medvetslös i Helsingfors centrum i natten

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tjugo år och misshandlad blodig och medvetslös i Helsingfors centrum i natten




Med döden i faggorna

i ett halvt dygn

visste vi

att han blivit slagen

med nävar och sparkar

blodig

i huvudet

på Esplanaden

i ljusa natten

 

att han ligger

medvetslös

på intensiven

 

ingenting annat visste vi


dagen efter

den svarta natten

låg han i sjukhussängen

blinkade med det hela ögat

rörde på armar och ben


mormor drog andan

han lever
han är nästan hel

men hennes huvud

hade på natten
rullat i väg

till sanden

i Esplanaden

och lagt sig
till vila

på blodfläcken

som runnit ur

det kära barnbarnet


en vecka vandrade den gamla damen

huvudlös
omkring
förryckt i vånda


på morgonen tog huvudet

sitt förnuft till fånga

kom tillbaka

upp på axlarna

medan pojken repade sig

förunderligt snabbt

med ungdomens

inneboende

levnadskraft




Fri vers av Monika A Mirsch VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-08-13 08:22



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Man vill svära högt här så det gör jag FAN för detta evinnerliga våld - en oerhört stark text om en tragisk fruktasvärd händelse!
2009-09-28

  Carola Zettergren
Vilken fruktansvärd händelse, vilken svår erfarenhet.. men snyggt beskriver du den, applåd!
2009-09-04

  vera gade VIP
dödsgrinet är så fruktansvärt när det gäller de unga - obönhörligt, nådeslöst står man hjälplös - Han lever! du påminner oss om den lättnad vi upplever efter ångesten.Tacksamheten. löftena!
2009-08-31

  aol
oerhört stark berörande poesi så ärlig blev så gripen kände tårar
2009-08-30

  Eva Langrath VIP
Starka ord som berör mig djupt
2009-08-17

  anits VIP
Starkt och berörande, kan se
bilder när jag läser, tänkvärt
2009-08-13

  walborg
Otroligt stark och välskriven dikt med bilder som skapar stark inlevelse i ett vettlöst traumatiskt tillstånd, fullt begripligt!
2009-08-13

  Baystream
åh herre gud vilken stark text! Eloge, verkligen en medveten text... vacker och sorglig och hemsk på samma gång.
2009-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP