Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När människor förvandlas till möbler

 

 

fylls doktorns väntrum

av

hulkande

pulverkaffedrickare

och

ogråtna, välkammade

konturlösa människor

 

det går lätt att möblera om dom

det går lätt att se om någon passar i rött

och klär i höstens slitstarka färger

 

det går att klä om dom

tvätta dom i 60 grader

en del krymper

andra

färgar av sig

 

men

dom är i varje fall tysta

stör inte

ihopfällbara

sittvänliga

stapelbara

miljöanpassade

 

när människor förvandlas till möbler

slutar de tänka självständigt

 

då slutar de

spränga upphängda ramar

och

börjar mäta varandra

med ögonmått

 

lyckliga människor

lever längre

 

 

andra

äter doktorns

artiga mediciner…..

 

 

 

 

 




Fri vers av Miss Mod
Läst 430 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2009-08-21 22:40



Bookmark and Share


  Epione VIP
Jag som är pedagog inom psykiatri känner extra mycket för denna, jag gör allt vad jag kan för att få "möblerna" att finna sina färger och dansa.
Den här dikten ger jag applåder och bokmärkes gör den med.
Du är bäst
2009-09-12

  Carola Zettergren
JUBEL OCH STÅENDE OVATIONER!!!!! Mer än suveränt!
2009-09-05

  Njord
Se min förra kommentar
2009-08-26

  Mr Lindemann VIP
Blir tänkvärd av denna

bokmärker för kommande reflektioner
2009-08-25

  Gormsen
Du är ett fynd min vän MM! En applåd!
2009-08-24

  Bodil Sandberg
Det här var annorlunda..enormt snyggt förmedlat och ja sannerligen tänkvärt..suveränt bra!
2009-08-24

  Eaglemountains VIP
En tänkvärd text som applåderas i dubbel bemärkelse!!!
APPLÅD!!
2009-08-23

  Eva Langrath VIP
En text som berör och får mig att tänka sluta aldrigr ifrågasätta och reflektera, svälj inte lydigt ditt piller.
2009-08-23

  stenen/ Yv Ericsson
Detta är så grymt bra!
2009-08-22

  Suzy med punkterna
Ifrågasätt blir min tanke, tackar för det!!!!
2009-08-22

  Rosen VIP
Hm...den egna viljan dold i ett onaturligt rus, påtvingade former, en yttre glans som förtar den inre...
gillas!!
2009-08-22

  Cosmic Johanna
Tänkvärt,

applåder!
2009-08-22

  Sturesdotter
Människor som repas, skavs...och ibland inte orkar, inte ens med doktorns ordinerade polish

smack i magen sitter raderna - som vanligt när du ser världen
2009-08-22

  etthjärtaäralltidrött
du har en förmåga att samla bilder
och sammanfatta dem klockrent

i väntrummen finns numera TV-apparater,
som hjälper alla att slippa se
en enda av de andra i rummet

om lyckliga människor lever längre
är det med skygglappar och öronproppar
då lever jag hellre närvarande
hur jävligt det än blir

varm kram!
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod