Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det beror på om oron är extrem

 

 

 

eller bara vidrig

 

när livet är

en byggarbetsplats

 

och hemlängtan söker

i natten

i dagen

 

att leva i det ogripbara

som ständigt griper tillbaka

 

för vem vill inte

gå otrampade stigar

 

men viljan

räcker inte till

 

hjärnan är för trång

 

glaskroppen krackelerar

 

världen når inte in

tankar når inte ut

 

Vem Du än är,

Är Jag också

 

glöm resten

 

invanda slaviska rutiner

fyllda med avstånd

håller känslor i bur

 

 

…och doktorn säger bara:

 

titta på mig

när jag pratar

 

 

och hemlängtan söker....

 




Fri vers av Miss Mod
Läst 399 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2009-08-26 10:24



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Jo, livet är en ständig byggarbetsplats, där varje byggsten är en erfarenhet, stor eller liten, men vi måste lära oss att gripa tag i möjligheterna, att fånga dagen, att leva den som den är, men det är inte lätt alla gånger att bryta invanda rutiner, men vi kan väl göra ett försök ...... vackert formulerat .....
2009-09-16

  Epione VIP
Du är fantastisk på att skriva det som lägger sig i magen och tar tag om livet.
Känns enkel i ord men känslan är så djup.
Tack för morgonens bästa poesi.
applåder
2009-09-12

    Bodil Sandberg
En mycket speciell dikt för mig..starkt starkt min vän..går rakt in

att leva i det ogripbara

som ständigt griper tillbaka..
2009-09-08

  aol
sannerligen värd sin plats bland uppmärksammade texter
man är ju så ensam i sig själv bra skriftat
2009-08-30

  Cosmic Johanna
Gripande skildring innifrån,

berör och kan relatera någonstans i från cellnivå.

Bra diktat,

varma applåder!
2009-08-30

  devilsangel
Det här var starkt och mycket bra skrivet!
2009-08-28

  Suzy med punkterna
Du lyckas beskriva så levande och naket.
Beundransvärt
2009-08-26

  Eaglemountains VIP
Starka ord, om livet ..... om vardagen ..... om längtan ......

Grattis även till en välförtjänt plats bland de fem uppmärksammade .....
2009-08-26

  etthjärtaäralltidrött
källarhåla eller ej,
orden är klara som bäckens
vatten.
2009-08-26

  B-Nita
Bra. Starkt skriven :P
2009-08-26

  Eva Langrath VIP
Starka ord som får mig att tänka liv som vill levas men inte hittar väg, ord som passar in just idag. Vem kan mäta någon annans oro? Tack
2009-08-26

    eva m h
What can I say Miss Mod?

Du kan verkligen sätta ord på tillståndet
2009-08-26

  Njord
Förstår inte hur du gör. Du skriver så underbart gripande. Din rader vindlar sig genom sidan neråt, alltid oväntat vad som kommer i nästa rad.
Denna är jättefin!
2009-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod