Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

halvpastisch, nyskriven
den handlar om Carola, men även andra vänner här bör kunna känna igen sig...




Vänskap är

Melodi: Habaneran, ur Carmen

Aldrig kan man en vänskap tvinga
att växa fram – det är otänkbart
Men när sångerna börja klinga
man då kan finna nåt underbart
När i våras jag fann Carola
jag genast kände den stämningen
då av lycka jag kunnat vråla
om blott jag skippat den hämningen…

Ja, vänskap
ja, vänskap
ger tryggande band

Ja, vänskap är ett livets bröd
i denna hamn man finner hjälp och stöd
för om du ledsen är jag tröstar dig
och deppar jag finns du för mig
Vi delar glädje, sorg och skratt
och detta gläder mig så djupt i natt
Nog får man stundom nästan fnatt
men sådant urholkar icke vår skatt

Visst, på vänner man kan bli tosig
men icke bryter man bandet då
Ty om kinden än blivit rosig
man vet vad vänskapen ger oss två
Inte tycker man alltid lika
då vore vänskapen blott en fjant
Diskussioner vårt liv berika
ty du är fasen så intressant…

Å, vänskap
ja, vänskap
ger bryggande band

Ja, vänskap är ett livets bröd
i härlig famn man finner hjälp och stöd
För om jag ledsen är du tröstar mig
Och deppar du finns jag för dig
Vi delar tankar om det mes-
ta, ja, du är mig kär på flera sätt
och som poet är du ett ess -
här slutar sången, för det känns rätt - Olé!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-30 01:42



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
"Vänskap är kärlek utan vingar" har någon sagt. Men nog tycker jag att även vänskapen, i sina bästa stunder, både lyfter och bär!
2009-08-30

  glittertindra
vänskapen, den är undergörande och livgivande... :)
2009-08-30

  Carola Zettergren
Himlars milde Ambrosius sådan fin och busig dikt om vänskapen..en del allvarlig klokskap lite här och där också..kan jag faktiskt se:):) Underbart detta! Bamsekramen hela natten och hela morgondagen med!:):)
2009-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP