Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ilta




och det är som att dö oförlöst, som att förlåta
det ännu inte begågna felandet,
som att söka kärlek som aldrig fick slo rot,
slo ro.


så som att alltid försöka svalka sig i ebb, att
rulla sig i sand, med sår som enda
klädsel,
som att sträcka det som aldrig borde nås,
det är som att brista just innan helandet,

som att drunkna höst i juni, det är som
att inte våga tända lampan när det skymmer,
som att andas fuktig duk,

det är som att gråta gråsten, som att leva
på hoppet som aldrig kom.


det är som.
















Fri vers av lyckeli
Läst 467 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2009-09-14 18:49



Bookmark and Share


  Nikolai Jungsin VIP
Sannerligen en vacker Ilta.. kväll :)
2009-09-21

  dead_prez
this poetry is killing everybody in sight. tungt
2009-09-17

  erkki
Det du beskriver är - i min tolkning - det sorgliga i att inte nå fram till det mest angelägna. Det som väl är meningen att alla ska få: Glädjen av full och ömsesidig gemenskap i det mest innerliga.

Tröstar mig med ve, ack mod
Om hon ändå det förstod!

Fint skrivet, men jag blev lite melankolisk.
2009-09-17

  Carola Zettergren
Precis så.....
2009-09-14

  Ulf Lagerholm
"som att andas fuktig duk"

en vidrigt stark bild, hela texten är en tatuering på den mest sköra huden

tack
2009-09-14

  Per Teofilusson
Livet är så flyktigt, så nyss. Ofta är nöden bättre än ingenting, den känns i alla fall. Ilta, brukar jag säga till min granne, men det hör inte hit. Men att jag gillar dikten, mycket, med dess okuvliga lunk, detta ständiga, denna nöd, "det är som".
2009-09-14

    resilient
En lugnande text. Som att allt kommer att ordna sig. Hoppas att du har rätt.
2009-09-14

  Mikael Lövkvist
Härlig flyt, J. Mycket god poesi.

Fast du, lär mig, vad betyder 'ilta'?
2009-09-14

  Suzy med punkterna
Ja det är verkligen som....
2009-09-14

  Ola Rydberg
riktigt tung bra poesi här
2009-09-14
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli