Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsen under kraven


Hon den unga klarar sig dåligt.
Gymnasiet har börjat
kraven skärpts
kamraterna är nya
och huvudet i kaos.

Faror finns
var hon än går,
står
eller ligger.
Sjukdom
misslyckanden
äckel
strypande odjur
skjuter upp
inom och omkring
henne
som svampar
i hösten.

Och mormor våndas
kan bara vänta
hoppas
och förstå.

Ingenting hjälper
den unga själen,
hon vill
men kan inte,
inte nu längre,
vilsegången.

Vem är det som kan
hjälpa den
som manglas sönder
under krav av
betonghårda
prestationer?




Fri vers av Monika A Mirsch VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-09-16 13:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra... tänker på "mina unga" jag känner... Dom har det inte så lätt alla gånger.
2009-11-30

  walborg
Så varmt jag känner för denna mormor som våndas över de ungas svåra situation idag, med all konkurrens och all egoism och brist på ansvar ibland från vuxenvärlden för våra barns behov av att finna sin identitet och sin integritet och sin rikting i livet.
2009-09-19

  Bibbi VIP
Skriver under på Eva.
Applåd!
2009-09-19

  vera gade VIP
Vem kan hjälpa? Först av alla mormor - genom att förstå och vara där- och ibland svårare- att inte vara där...
2009-09-17

  Eva Langrath VIP
Livet kan stundtals vara hårt för våra unga och vilsenheten svår.
2009-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP