Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs,jag behöver nog inte säga så mycket om dikten!


När ska Världen öppna sina ögon?

När jag ser allt på tv,så vill jag att någon ska se det.
När jag ser mödrar gråta,vill jag trösta.
När jag ser barn lida,vill jag bara skrika.
Skrika av smärta,skrika av orättvisa

Ser ingen vad som händer i denna värld?
Eller ska nu alla blunda?
Blunda för et blodbad som inträffar i Irak och Palestina.

Jag vill bara skrika ut och säga att vi står vid deras sida.
Jag vill spotta alla ministrar i ansiktet och skrika ut min ilska.
Att de kallar sig för fredskapare,de skapar juh alla dessa krig.
De skapar smärta,tårar och orättvisa i denna värld.

Jag undrar när världen ska öppna sina ögon.
Idag,imorgon,om ett år eller aldrig?
Vi får väl vänta och se....

Men det kommer att vara försent,för då har alla tårar tagit slut.
Då finns inga liv kvar,liv av människor som borde leva.
Men jag säger till Hela världen att vi aldrig ger upp.
Hur orättvisa ni än är,hur många ni än dödar!

För vi är ett gemensamt folk,som ska kämpa för varandra
jag,hon,han och alla andra.
Vi ska kämpa för rättvisa och om demokrati i våra egna länder!




Fri vers av Manal
Läst 495 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-06-18 07:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Manal
Manal