Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svartdraperad




Se inte hösthav
som något att dra dig ned

se det som en slöja
bäddandes in det goda
hållandes på avstånd

det som sårar
se inte gråtunga skyar

som stärkandes melankoli
och om det så vore
varför behålla tårarna

släpp dem
för havet att blanda
dess sälta med din


se ensamheten inte bara som tvungen
utan som möjligheten
att känna dig själv

innanför lager och skal
av år

och människor som passerat


när du inte längre ids
kom närmre mig

blanda din sälta
och ensamhet


med min














Fri vers av lyckeli
Läst 411 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-09-22 08:37



Bookmark and Share


  erkki
Fint hopkommet i allt sitt vemod. Du verkar vara "psykologisk mot dig själv" i dikten. Det behöver vi alla vara emellanåt. Snyggt jobbat!
2009-10-07

    Tea Alex
Du skriver alltid så nära och så äkta, det är därför jag fastnar för dina texter!
2009-09-23

  Gisela Nordell
måste bara* bokmärkas*
2009-09-22

    Herr Ångest
Insiktsfull och hoppfull.. trots den mörka tonen i texten.

Snygg titel!
2009-09-22

  blaite
Kanon e ordet..
2009-09-22

  Gunnar Odhner
känns bra mycket ärligare än alla 'älska dig själv-böcker' som tydligen går i stora upplagor.
2009-09-22

    Lars Gullberg
Det är nånting med hösten, speciellt den här, ja vet inte, men din text förmedlar just den känslan jag bär på, en sorts melankoli mm, du är fin, känns gott att läsa dina texter

må gott

kram lasse
2009-09-22

  Yrre VIP
Mycket fint!!
2009-09-22

    resilient
ja, bitterljuvet var ordet. Fint.
2009-09-22

    Max Poisé
Gillar det bitterljuva i din text...
Mycket bra!!
2009-09-22

  Quasimodo
Här blandas vemod med uppgivenhet i förändringar i det som både kommer och går, men samtidigt i en skön salt havsdyning som möter strand till förening !! Gillar skarpt !!!
2009-09-22

  etthjärtaäralltidrött
Just så, just nu vill jag leva. Vackert!
2009-09-22
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli