Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven feb -07 efter en lång tid av nedstämdhet, publ. här i år, nu något reviderad, repriserad för att pigga upp mig själv...


Trots allt (repris)

Melodi: "En visa vill jag sjunga"

När grundens valar gunga
min tanke till de skalder gå
de stora ädla unga
som genom tid bestå...
Min tungas band
då vittrar bort, till annan strand
mitt ord skall nå - ett bättre land
ej byggt på lösan sand

Där härjar ingen Jante
hej Aksel! - spår i kors må gå
men ej på grund av fjant, de'
är dagsens sanning, så
min Musa må
i bräschen för poeten gå
ty diktens plogbill vässas då
av penna skarp som få

Så sätt ej under skäppa
ditt ljus må lysa klart och grant
ty drömmen bör du greppa...
du skriver ju galant
Förglöm den söm
som fjättrade ditt sinne här...
Men dikten sinar ut enär
jag svikten håller kär!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-04 11:57



Bookmark and Share


  Ronny Berk
icke endast diktarjaget som blir uppiggad av den texten!
2009-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP