Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skär











och jag vill lägga tjäran strax under näsan, andas
in bryggan och känna att du andas ut, djupt, nära
mitt hår. jag vill stryka fiskmåsskri ur luften och
känna oktobers vingslag kring bänken som förföll
långt innan igår.

jag vill samla saltet ur havet, och pumpa mina vener
fulla, jag vill vara en kust,



ja, jag vill vara en kust.
jag vill tugga kådskott när barren var ljusgröna, och
flisa lav mellan pekfinger och tumme.
jag vill vara en stig, upptrampad sedan länge,
men orörd sedan längre

, ja, jag vill vara en stig.



jag vill känna isande vatten mot kallröda fötter,
då jag doppar dem fast jag inte borde. jag vill
luta bakåt mellan klippan och havet och räkna
stillastående moln. jag vill sörja för en stund.


ja, jag vill sörja för en stund.















Fri vers av lyckeli
Läst 533 gånger och applåderad av 40 personer
Publicerad 2009-10-08 12:49



Bookmark and Share


  HQ
En helt makalös text.
Orden kommer så lätt
och de stannar liksom kvar under huden.
Jag kunde nästan känna en kall havsbris här i köket
2009-10-11

  Ewa Åkerlind
fantastiskt bra....
alla kommentarer jag kan skriva blir platta mot denna text :)
2009-10-09

  Eva Langrath VIP
Vacker text som tar mig med på en underbar naturvandring samtidigt som den andas saknaden efter det som varit och får mig att också vilja sörja en stund.
2009-10-08

  Peter Matsa
det vill jag också
fantastisk skön känsla och skickligt målat
2009-10-08

  Mr Lindemann VIP
Hum, hum, hum
humsi
Ja, jag läste den två gånger nu, får andas in och ut för att få in rätta ord att skriva denna kommentaren


Jamsi, begåvat
2009-10-08

  Gunnar Odhner
Vem skulle inte vilja ligga där på bryggan, medan du läser den här dikten, en gång, två gånger, hur många gånger som helst.
2009-10-08

  limerick
Magnifikt målar Du minnen av förtätad känsla från Din överdådigt rika palett.
2009-10-08

  Quasimodo
En härligt fin känsla och bild ger dessa ord, för kust och havet i alla nyanser och dofter, kanske sörja för att man inte kan vara i det och i det hela tiden !?!?
2009-10-08

  Fredrik Stillesjö
Hej lyckeli!

Suverän dikt, som med nerv förmedlar minnens tyngd. Bra, tycker Fredrik
2009-10-08

  m.ricknell
fängslande vacker
2009-10-08

    ej medlem längre
magi
2009-10-08
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli