Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte helt konventionell, men ganska originell,,


Mannen med skuggan


Rock och hatt sitter alltid ut och in när
han i kyrkan går, vilket mer sällan händer
men it does happen, för då drar kyrktuppen
torrt kucklande åt fanders eller så

inte nog med det, inte alls, för klockan upp
i tornet börjar genast ticka motsols just då

Han är en märklig man, en sån som
kastar sin skugga liksom åt käpprätt
galet håll
kanske märkligast av allt är att om
natten, men bara under fullmåne, då
kastar han sin långa skugga rätt

men bara när det är riktigt mulet förstås





Fri vers av Gawain
Läst 370 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-12 21:08



Bookmark and Share


    J. Herward
jag tror du just har beskrivit någon som motsätter sig lagarna hos livet självt, den första icke troende eller beroende

coolt
2009-10-14

  Peter Matsa
låter som hin håle själv
eller bara någon som är allmänt motvals med universum
tjusigt skaldat
2009-10-13

  TrollTörnTrappan VIP
Din mystik är sanslöst konkret,

asymmetrin så exakt,,

motvallsyttringarna icke så ologiska alls när allt kommer omkring...

Och hela språkklangen så underfundig!
2009-10-12

  Lindalou
Underbar text. Vänder han månne hjärtan ut och in också?
2009-10-12

  peter markurth
denna vr jäkligt bra...
2009-10-12

  Ingela Svenson VIP
Skulle säga irrationell!
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain