Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rättvisemärkt ( om att plocka splitter när andra vilar)














det står en stad i lågor

-


ett barn brinner
långt bortom vardagsrum
en moder mister en dotter

och en värld



förlorar sin stolthet




-



det finns ruiner av en evighet

gator utan namn
och ett berg som ingen ser

det finns en skog som dör imorgon






och ett vatten
svartare än en synd


-


det finns en värld
med ett folk
som blundar och sover



och en kropp med splitter
på ett golv-
ett öga som vänds mot en himmel

och ett



som slöts
just innan öppnandet




































Fri vers av lyckeli
Läst 425 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-10-19 19:09



Bookmark and Share


  JNI
vilken närvaro igen !

denna skildring av världen som den trots allt är och ser ut!
trots våra skön skimmer om att skriva, läsa och önska dess motsats om rosa moln och varma kroppar som möts i kärleksfull akt..
2009-10-24

  Gunnar Odhner
Du träffar med varje ord, rakt i hjärtpunkten.
2009-10-22

  blaite
Rörande rader om sån t man vill blunda för..för jag är så känslig
2009-10-20

  Blåbäret
raderna blöder av splitterskador i en trasig och sargad värld...rakt ut och totalt orättvist
2009-10-19

  L.byström
Berörde mig mycket...bra skrivet.
2009-10-19

    Herr Ångest
Du mörklägger istället för färglägger.. du visar den nakna råa världen för oss.. istället för att förmanande peka med moraliska pekfinger åt oss.. (som inget gör)

Du skriver kort om saker som egentligen skulle behöva fylla metertjocka böcker och avhandlingar. Dina ord brinner lika starkt som resten av världen gör.

Det märks att även du är satt i brand.
Den som har sett, kan blunda, men aldrig sluta se.
Kanske själens brännmärke aldrig kan växa bort, men förhoppningsvis bytas ut mot ett rättvisemärke. Fast det är långt kvar till den gryningen.

Otroligt bra skrivet med så få ord dessutom!
2009-10-19

  Ola Rydberg
riktigt bra och viktiga
ord
2009-10-19

  Björn Karlsson
Mjukt, i sina sanningar.
Mycket bra form som griper tag.
Den når fram.
2009-10-19
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli