Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förfallna kan vi aldrig stanna



tystna en stund
stilla dina tårar
lyssna till vinden
när den ömt mot ditt öra
viskar ett budskap
från ett hjärta som
plågas av saknaden

hör de sorgsna tonerna
i en sång bara för dig
kan du tyda smärtan
i maktlös offerritual
hör du skriken
av vreden i orättvisan
när greppet måste lossas
och kärlek släppas fri

andas in lugnet
i att inget blivit smutsigt
trots fördunklad misstro
in mot ärlighet som
varje ögonblick tvättades ren
för att överlämnas
åt en växande tillit

men aldrig såg du
vad jag försökte visa
så den målning av sanning
som jag gjorde för oss
har mist sin färg

förfallna kan vi
aldrig stanna
av trötthet ett nedslag
för tungt att reparera
så djupt våra skador ristat
oläkbara hål inuti älskande själar

när farväl föds av svek
syns ingen imma
genom molnens spruckenhet
endast tårar i tomhetens luftslott

där i mörkrets vassaste pansar
ligger hjärtats tröstlösa skal
förtvivlande tyst i vår släckta framtid






Fri vers (Fri form) av devilsangel
Läst 418 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-10-20 17:51



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Saknaden lyser och snyftar - du ger den en dräkt av poesi som gör den nästan vacker
2009-10-31

  Marlboroman/Hg VIP
"förfallna kan vi
aldrig stanna"
---
Så'nt jag vill hitta först.

Strålande.

Att du sedan (faktiskt också med samma ordval men inte i övrigt) lyckas hitta den där känslan jag var ute efter när jag skrev en text till en låt, ser jag som "två själar och samma tanke".

Varför jag inte på armlängds avstånd kan betrakta dina rader. Too close are they!
2009-10-29

  genni VIP
Alldeles underbart skrivet, "applåd"!
2009-10-22

    ej medlem längre
Fastnade i första strofen som i sin korthet talade om vad som är skrivet under...fullständigt lysande!
Du är smärtans mest lysande formulerare om man kan säga så:)
2009-10-21

  Berit Robin Lagerholm VIP
Starkt berörande dikt med fina formuleringar som etsar.
2009-10-21

  sulimaa
Åhh du skriver så berörande vackert...även när du beskriver smärta och sorg...din själ syns i dina texter ...vacker!!
2009-10-20

  ~~*MariamAurore*~~
så starka ord
så skört
och så vackert
berörande
2009-10-20

    Lindizz
"när farväl föds av svek
syns ingen imma
genom molnens spruckenhet
endast tårar i tomhetens luftslott

där i mörkrets vassaste pansar
ligger hjärtats tröstlösa skal
förtvivlande tyst i vår släckta framtid"

En text som griper tag, sorgset, smärtsamt och mycket bra skrivet.
2009-10-20

  aol
stark så ruggigt berörande text
2009-10-20

  Suzy med punkterna
Starka smärtfyllda rader som berör
2009-10-20

    Maria Malm
En dikt som känns i magen..starkt..
2009-10-20
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel