Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hm... jag som skulle sova...




Sonett till snöret (hommage)


Ett snöre är en veritabel skatt
i skon du säker fot behålla får
den därigenom skyddar dina tår
och ävenledes ifrån nafs av katt

Som knut på finger när ditt minne matt
ej vet varthän agendan med dig går
du lotsas rätt fast världen ger dig sår -
för snöret bör du lyfta på din hatt

Om än du vandrar vilse i den värld
som slingrar fram likt mytens labyrinter
där Ariadne-snöret ringlar sakta

så må du icke töva på din färd
att hylla denna tamp som ger dig finter -
på nattlig stråt du sådant bör beakta




Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-26 07:50



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Hmm..joho, det här har du snört ihop alldeles gallant, det är på min ära både visst och sant!!!!(pedagogiskt också)kram!
2009-10-27

  glittertindra
jo, snubbeltråden ska man passa sig för, :) tänker makrame, broderier, sticka, virka, alla konstverk som går utföra, men här har du knutit ihop en röd tråd om snöret i textform.. en glädjande sådan.. :)
2009-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP