Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frågar tyst fast jag vet




i det slutna ögonblick
då hoppets mörkklädda mantlar
äger det starkaste grepp
runt den själ som älskat
faller livskraften modlöst
ner i insiktens djupa brunnar
och förstår att ljuset aldrig ska träda in
bakom det hårt fängslade
av det du kallade kärlek

i den stund av gränslös förtvivlan
då ljudlösa skrik ut i nattens kyla
avspeglar skräck i tårdränkt blick
av misstankar som blivit
en levande mardröm
andas slutet med en flämtning
i hjärtats brustna låga

så släckte du den
så släckte du mig
allt du en gång tänt
så stängde du brutalt
allt du en gång öppnat

"varför?"

frågar tyst fast jag vet
att smärtan i det obesvarade
ska kraftfullt nudda vid varje öppet sår
men för allra sista gången

innan jag somnar bort dig
och aldrig mer tror på ömhetssken
i dina förrådda ögon




Fri vers (Fri form) av devilsangel
Läst 692 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2009-10-29 11:26



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Starkt gripande text
2009-11-19

  Miss Mod
En text som känns ordentligt, tack för god läsning.
2009-11-14

  stenen/ Yv Ericsson
mycket bra denna.
innan jag somnar bort dig.
otroligt skönt utryckt.
bokmärkt.
2009-11-07

  Michaela Dutius
En poetisk fullträff och ett skälvande stycke liv
2009-10-31

  Rosadelores
Åh, vad bra!

Gillar

"så släckte du den
så släckte du mig
allt du en gång tänt
så stängde du brutalt
allt du en gång öppnat"

och speciellt

"innan jag somnar bort dig"

Vackert och vemodigt....
2009-10-30

    Lindizz
Gillar dina ordval ur denna sårbara starka text, man känner smärta och sorg. Du är enorm på att beröra, grattis till placeringen av din text.
2009-10-30

  Agnes
Lämna honom.
2009-10-30

    ej medlem längre
En vacker dikt om kärlek och dess vedermödor.
Ett bra val till första sidan. Grattis!
2009-10-30

  ~~*MariamAurore*~~
vackert
och smärtsamt
2009-10-30

  peter markurth
fin, bra
2009-10-30

  sulimaa
KRAM Petra!!!!
2009-10-29

  etthjärtaäralltidrött
Känner smärtan i dessa ord.
2009-10-29
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel