Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en senryu, satirisk vers i haikuns format


förstadsområde

Barndomens stugor
har blivit supervillor -
större än tomten




Bunden vers (Haiku) av Florence
Läst 414 gånger
Publicerad 2005-10-17 22:20



Bookmark and Share


  Jessi
*s* Där satt den!
2005-10-31

  Mari Lo Boström
I dessa tider när taxeringsvärdena ska sättas känns denna väldigt aktuell och tänkvärd.

Supervillor och synvillor känns både ordlikt och som satir.

Tomten - dels som yta och dels synonymt med den lilla figuren med röd luva, ger texten ännu ett perspektiv... Hur många håller gårdstomten vid gott mod nuförtiden?

Väl valda ord som ger texten många olika tolkningsmöjligheter.
2005-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Florence