Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STORSKOG


En liten ekorre
som hoppar på en grangren
i den djupa barrskog.

Trolskt dimman träder in
sveper mellan träden
en hackspett som trummar i fjärran.

Uvens hoande
och bockens bröl
förstärkande dimmans mystik.

Mossans mjuka matta
av mildgrön nyans
skänker tavlan ro.

Ett älghorn skymtar
där i kanten av av skogsbryn.
Orren spelar, tjädern vaknar…




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 235 gånger
Publicerad 2005-10-18 10:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors