Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gult är fult

det var en gång
för längesen
ett maskrosbarn
i staden

som föddes till
att vara tyst
att lära sig
charaden

ett maskrosbarn
är inte alls
som andra barn
i världen

de rotar sig
och lär sig
ständigt nya ting
på färden

ett maskrosbarn
har allt emot sig
saknar alla
svaren

men de finns där
de gror sig fast
och pyntar
trottoaren

de kallas ogräs
fläckar ner
en ful
majoritet

som jagas
och förföljs utav
varenda
myndighet

en maskros själ
är märkt av sorg
och ständiga
misärer

men om de får
en chans
så kan de spräcka
barriärer




Fri vers av Tigerlilja|
Läst 818 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-11-13 00:50



Bookmark and Share


  M.A.J.R
Bra gjort :)
2010-10-10

    vilgot hellros
väldigt bra!
2010-06-01

  Drömkram
Maskros gul
är jag också så
ett asfaltsbarn
känner jag
dina ord igen
träffar djupt
finns ingen.
Men vacker är din poesi som alltid från dig. Kram !
2009-11-14

    Char-Lee
snyggt bra och träffande!!
2009-11-13

  mLite
Bra, väldigt bra! Snygga rim och jättefint budskap.
2009-11-13

  Yrre VIP
Helt otroligt poetat en mästerlig text!!!
2009-11-13

  Ola Rydberg
Riktigt jävla bra
super slut
2009-11-13

  akavalie
JÄTTE applåd till dig. En kanon fin dikt tycker jag som slår huvudet på spiken. jag applåder...
2009-11-13

    eva m h
Jag tycker om gult och har inget emot maskrosor utom i mina grönsaksland
Gillar slutet skarpt!
2009-11-13

  Anjeska
Sanna rader med sprängkraft
2009-11-13

  Miss Mod
Gult är fult, håller med Dig, men denna text kan spränga barriärer.
2009-11-13

  Mr Lindemann VIP
En text värd att bokmärka
en text värd at ta till sig


En text att vilja vara med
en text att läsa om ien
2009-11-13

  The Stargazer
"Maskrosbarn" har blivit ett ganska uttjatat uttryck tycker jag, men jag smälte ändå direkt för den här dikten. Jag gillar hoppfullheten och rimmen. Du tar proffsigt liknelsen hela vägen in i mål.
2009-11-13

  Carl Thomas
Mycket bra! Skönt flow oxå :)
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Tigerlilja|
Tigerlilja|