Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det suckande spökskeppet

Som larver i kokonger
vajade vi i takt
till vindens ljuva sånger
Medan andra laget höll vakt

Nätterna, glömmer aldrig dem;
hur månen lyste på tusen speglar
och kunde aldrig drömma om
hur tyst det kan vara när man seglar

I ett dunkelt ljus
hördes ljud
av sus

I ett tak
hördes knak
sedan; brak

Norrsken och gnistrande stjärnor
Dimman som bar oss fram
Brinnande ljus och lanternor
Stillheten, from som ett lamm

jag vet inte hur det var för dem
jag vet bara hur det var för mig
jag längtade aldrig hem
jag längtade bara efter dig




Fri vers av Tigerlilja|
Läst 351 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-17 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tigerlilja|
Tigerlilja|