Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill ge dig

----------------

Jag vill ge dig

en hård spark i skrevet

Jag vill krossa dina knäskålar

spräcka din skalle

och sparka bort det där flinet

du har

Jag vill kasta sand i dina ögon och gnugga ditt ansikte

i grus

tills det inte finns något kvar

Jag vill skrika bort allt du gjort

allt jag känt

och gått igenom

Det var jag som låg hopkrupen som ett barn

Det var jag som grät med händerna över huvudet

Det var jag som kände din skuld och min skam

när det borde varit du

--------------------




Fri vers av Osram
Läst 581 gånger
Publicerad 2005-10-19 22:22



Bookmark and Share


  Henrik Nilsson
Den känns inte desperat på något vis och det är nog det som ger dikten dess styrka. Istället fångas man av känslorna, de hårda, ilskna känslorna. Avslutningen är väl mer klassisk om man mest tänker på diktens uppbyggnad - en "hård" del i början som sedan blir "mjukare" om du förstår vad jag menar. Men känslorna är det som sagt inget fel på.
2006-08-15

    Fia
Mycket stark och bra dikt. Slutet är riktigt bra, jag liksom hajar till och funderar ett slag tills jag kommer på att... ja just det. Så måste det vara. Får känslan av en person som just har kommit till insikt om att inte låta andras problem påverka ens eget liv.
2005-11-01

    ej medlem längre
vilken ilska & känsla!
känner igen mig i dina ord så väl ,
"Jag vill skrika bort allt du gjort
allt jag känt
och gått igenom"
och ett mycket bra och sammanhängande slut.
tack för en stark dikt.
2005-10-20

  Virgo Cinnamon
Alltså denna ger mej en såndär "GO GIRL !" känsla
Fint att få såna där aggressiva känslor ur sitt system!
Väldigt bra, aggressiv dikt! Gillar!
2005-10-20

  Sländan
Väldigt starkt skrivet. Jag kan se det framför mig (och det var ingen vacker syn..;) ). Det flyter på väldigt bra hela vägen igenom. Stand up, girl!
2005-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Osram
Osram