Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så kan det gå...




Jultävling; Fett adekvat julsonett


Ack, Tomtefar är alltför tjock om magen
han ryms ej mer i skorstensmurens rör
för Tomtemor gjort knäck från natt till dagen
och Tomten är ju faktiskt stor charmör...

Ej ville han då Tomtemor förtreta
Han peristaltiskt offrade sin ro
I julbaksbunken klev han in och smeta'
sig full med grädde, likna’ snart en ko…

Men säg den glädje som för evigt varar…
Vår tomte ger sig ut på julklappsrond
och likt en katt förväxt sig söker tränga

igenom skorstensmurens rum… ej klarar
han detta när han tullat julskinksfond
Bak' brasans sken ses stövlar sakta svänga…





Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-12-08 22:42



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Njae, jag tror nog mer på... rostad tomte! ;-)
2009-12-09

  Carola Zettergren
:):):) Nämen, stackars tomtefar, går han raka vägen till viktväktarna när han väl kommit loss måntro!?
2009-12-09

  ULJO
Så kan det gå när inte haspen är på. En rolig juldikt som får min varmaste applåd.
2009-12-09

  Quasimodo
Julen tar ut sin "rätt" och också du med denna sonett !!
2009-12-09

  Måna N. Berger
Ja det här var väl en given vinnare! Här är Caprice! på tomtemors gata! :)
2009-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP