Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det jul, igen




En julsaga i frigolit

 

Se herdar i färd en decembernatt
i jakt efter största stjärnan.
Krubban vi prydet med julklappspapp
som tecken på julens kärna
.

Oh skensankta Lucy vår framsida pryder
sedan insidan blivit en myt.
Är tanken den som i sanning betyder
för vår tonårsidol favorit
.

Vår fader och mor sen länge är
slavar åt kommersialismen.
Förälderns roll är att vara där
och köpslå i vårdnadstvisten
.

Två skäggiga gubbar nu gråter ikapp
traditionen blev ej som de tänkt.
Julspelet byggs i kulisser av papp
till ett budskap som vi har förträngt.




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-12-10 18:09



Bookmark and Share


  Night Soul Woman
Ah ja:) iLike! :) jag trodde att de raderna som jag gillade bäst skulle vara:

'Oh skensankta Lucy vår framsida pryder
sedan insidan blivit en myt. '

men sedan läste jag resten så hela dikten är en favorit*bokmärkes*Bra skrivet!Tack för läsningen:)
2009-12-11

  himlens hemlighet VIP
en liten tid vi leva här med mycket möda och stort beväääär!
2009-12-11

    Orm den gamle VIP
I hear you brother!
2009-12-10

  Erik L
Bra skrivet till innehåll och form. Mycket väl beskrivet av vår nutid så här i juletid.
2009-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP