Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett om längtans styrka


Vad skriver man när längtan överväger
när sångens anda blott vill komma ut
när diktens inre önskar en salut
då får man passa vad man faktiskt säger

Man gör besök i Musans yttre läger
där skrives absolut, ja resolut
där slås ock' stundom till och blir en knut
på ord, på versfot, rim och sånt man äger

Men går man längre in man stundom finner
den pärla som är vikt för var och en
som lärt att tysta vissa ord i vaggan

Då godkänns icke varje rim som rinner
igenom märlan som bör tvättas ren...
men sedan kan man gärna hissa flaggan!




Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-12 13:51



Bookmark and Share


  Quasimodo
Den största av krafter i en skön sonett för längtan och genom olika språk !!
2009-12-12

    papillon
Hehe! Bra! Nu står sonetterna som spön i backen........
2009-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP