Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från: \"Historia för vår överlevnad\"


OMBORD PÅ U-BÅT MAJ 1943


Under vattnet, undervattnet
det pingar, kallsvetten bryter fram.
Torpeden är laddad,
det droppar vatten,
fienden finns ingenstans men ändå överallt.

Det pingar, våra rörelser fryser till is
hjälp! jag darrar
här under vattnet
Göm dig! Göm dig!
Är det dags?

Under vattnet, under vattnet,
fienden försvann
vi letar ännu
beredda för nya uppdrag
innan vi går in i hamn.




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 253 gånger
Publicerad 2005-10-24 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors