Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag har aldrig kunnat skriva.




jag kanske inte kan skriva längre
tänkte jag
som i sekund av villfarelse
för skrivandet har aldrig varit min ägodel
det är bara ett sätt
en väg
för alla de miljoner kollisioner
inom mig


jag har aldrig kunnat skriva
jag har inte behärskat
interpuktioner
stora bokstäver
stora ord
andemeningen


jag har aldrig kunnat skriva
jag har bara haft ett sätt
att lyfta på hud
fylla block och skärmar med
osammanhängande
fragmentariska tillintetsägande
livsavgöranden


jag har aldrig kunnat skriva
det är bara det
att när bläck blandas med blod
blir det ett med andningen
och pulsen
i mina vener





















Fri vers (Fri form) av Tove Meyer VIP
Läst 704 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2009-12-26 14:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart skrivet!
2010-08-09

  Gunnar Odhner
Fin dikt med slående bilder och väl underbyggd tanke. Men venerna går till hjärtat och har svagare puls än artärerna, som kommer därifrån.
2010-01-22

  Laertes
Det är ganska så nice poetry !
2010-01-02

  Marlboroman/Hg VIP
"att när bläck blandas med blod
blir det ett med andningen
och pulsen
i mina vener"

Precis så.
2009-12-29

    ej medlem längre
wünderbar text.
2009-12-26

    baruk
Skriva, det KAN Du!
2009-12-26

  Suzy med punkterna
Sista delen visar extra mycket tycker jag och visst kan du skriva för detta var strålande!
2009-12-26

  Marlboroman/Hg VIP
Du kan ju nu!
2009-12-26

  mysanpysan
*ler*

i någon slags tro av samförstånd
2009-12-26

    deb8
Detta dilemma, blod och bläck och kollisioner av känslor. Skrivandets hemliga brygd, lätt att blanda ihop men svår att smaksätta...men du gör det bra och nuddar vid många poeters akilleshäl kan jag tro...
2009-12-26

  Fredrik Stillesjö
Hej Tove!

Det håller jag inte med om. Ta följande exempel som bevis på motsatsen: "jag har aldrig kunnat skriva
jag har bara haft ett sätt
att lyfta på hud
" Bra, tycker vännen Fredrik
2009-12-26

  Mats Henricson
Jodå !!!!!!!
2009-12-26

  stenen/ Yv Ericsson
så oerhört bra du skriver!
tänkte skriva något liknande. känns lite som du skrev för många.
bokmärkes direkt.
2009-12-26

  Hannadraken
tack för den här meningen:

för skrivandet har aldrig varit min ägodel
det är bara ett sätt
en väg
för alla dom miljoner kollisioner
inom mig


blir som plåster på min outhärdliga skrivtorka...
Jättesnyggt!
2009-12-26

  Larz Gustafsson VIP
Ärligt tror jag du är lite väl blygsam.
2009-12-26

  Fredrik P. VIP
sant för många,
sant för mig, ett
skrivande trots allt
tack!
2009-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP