Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jag hade varit en liten liten människa.



om jag hade varit
en liten liten människa
en sådan
som fick plats i din kupade hand
då hade jag ägnat dagarna till att vandra vid din höft
värma mig vid ditt nyckelben
gömma mig
vid din nacke



om jag bara hade varit
en liten människa

och hela du
hade varit min jord









Fri vers (Fri form) av Tove Meyer VIP
Läst 632 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-12-30 07:26



Bookmark and Share


  Shininkagemusha
Bilden som skapas är stark.
2010-01-20

  LePenseur
Den här imponerade på mig.
Först är det en söt liten sak, inget speciellt kanske, men med fin radbrytning och stycken jag gillar. Inte för kort, inte för långt.
Sedan kommer slutet, och vänder hela dikten om. Mycket mycket snyggt gjort, väldigt fint skrivet och rörande avslutning.
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP