Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trams i nyårsnatten...




Önskekatten


I ensam nyårsnatt
jag strosar
sen de raketer glatt
fått glimma

jag tänker mig en katt
som gosar
och leker mig helt matt
en timma

den kunde bo i hatt
en grånött
och gärna ge mig fnatt...
och småsött

den skulle liva upp
en kvinna
som nästan har fått krupp
sen rinna

likt kranens vattenstråle
till obefintligt hål
i vägg där omöss småle
mot katt tills jag sa "Skål!"




Fri vers (Fri form) av Caprice! VIP
Läst 710 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-01 01:29



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Varmt tack för mysiga katthälsningar! :-)
2010-01-01

  Måna N. Berger
I fyrverkeriupplyst natt
gömmer sig varenda katt
det sprakar och pangar
inte konstigt om katten bangar
men en hälsning kommer med kram så stor
via mig från Grålle, Tigrid och Kattamor!
2010-01-01

  Carola Zettergren
Yr i hatten om natten, sade katten.. och jag hälsar varmt från : Sotis, Berta, Tusse, Cissi, Snoddas och Simphson (de två sistnämda döpta av mig PERSONLIGEN:)
2010-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP