Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt beslut för detta år



orörd i sitt öppningssken
står det där framför oss
det nya året som
ingen gjort något av än

delvis vårt att välja
hur använda dyrbara ögonblick
delvis en högre makt som styr
men alltid för oss att avgöra
hur hantera varje upplevelse

mitt beslut för detta år
att aldrig låta något krossa mig
ska ta tillvara på det vackra
låta det smeka ömhet inom mig
aldrig fly från det okända mer

när mörkret besöker
ska jag omfamna det
viska utan rädsla
till de som står mig nära
"det finns och det kommer
men jag ska inte skada mer"

kärlek och glädje
är min framtid nu
ska tillåta mig att älska
och ge av allt jag bär på

mitt löfte för det nyfödda året

allt som kan slå sönder mig
vänder jag bort från
innan tiden är för sen

för kort är livet
för värdefulla vi är

att kasta bort sig själv
vore att förråda
livets skönhet





Fri vers av devilsangel
Läst 637 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2010-01-01 15:25



Bookmark and Share


    Lindizz
En mycket fin och insiktsfull text att ta till sig, mycket välskrivet. Önskar dig en god fortsättning på det nya året. Kram
2010-01-05

  Lasseman VIP
Åh! du är en såå vis kvinna, och jag tycker att du skriver detta med en skön starkhet och känsla, och så glad att du har en mur som det onda kan studsa emot du byggt upp genom många prövningar och lärdomar och då du nu inser att du måste tänka på dig själv, kärleken, energi, livskvalitet och lycka .. Du är!.. livets skönhet.
2010-01-03

  Elaine.S VIP
"att kasta bort sig själv
vore att förråda
livets skönhet"

Summan av dina ord vilar i de här!!
2010-01-03

  Cosmic Johanna
Ett vackert bslut, och fina insikter som också uttrycks så vackert i den sista stråfen.

bokmärker denna under applåder!
2010-01-02

  ~~*MariamAurore*~~
vackert skrivet

*kram*
2010-01-02

    ej medlem längre
Ett underbart löfte och en vacker dikt om det:)
2010-01-01

  sulimaa
Du skriver så man ryser av välbehag vännen! Kram till dig !
2010-01-01

  Ronny Berk
en text jag läser med berörelse; så mycket livskunskap och framtidstro som innefattas i det nyårslöftet ;ordbruket som alltid välformulerat och eftertänksamt ; ja !
2010-01-01

  Michaela Dutius
En fullständigt underbar dikt som jag bara älskar...massor har hänt med dig!
2010-01-01
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel