Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Esbo 31.12.2009 visste mördaren exakt vem han sökte och han sköt, sex människor, sex döda




Du och jag och våra ord





Jag hör dig i natten

jag känner ditt ord

jag vet när du är här

i dina ord



Han sköt

han såg varken henne eller honom

hade förlorat

sig själv

och de andra

han den blinda

den kollektiva hämnden

deras mord

han bytte 6 liv mot jord



Vi möts i natten

vi har fått gåvan

att vara

du och jag

säregna

speciella

med egna känslor och längtor

där ord byts mot ord




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-01-04 03:50



Bookmark and Share


  Anna*
Fasansfullt dåd...
2010-01-06

    Annika J
En känslomässigt stark dikt ,dessutom välskriven.
Vad är då en människa?
2010-01-04

  Maiah VIP
Du skriver så bra om det fruktansvärda som hände. Du gör sorgen känngar och synlig genom dina ord
2010-01-04

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket finstämt och sorgligt nedtecknat över detta mänskliga vansinnesdåd.
Myndighetsbeslut behövs för ändring av vapenlag. I alla fall ett steg på vägen och sedan det stora att ge människan rätt till orden, även de vingklippta.
Applåd till dig Anna
2010-01-04

    ej medlem längre
Gömde i min ilska över dådet att berömma dikten!
Jättefint skrivet Anna!
2010-01-04

    ej medlem längre
Det här är relativt ny typ av våld. Det brjade ju i staterna som allt annat. Jag får en känsla av att den som skjuter hejvilt omkring sig vill komma in i historieböcker på ett eller annat sätt. Räcker inte ens andra förmågor så tar man till sådant här som verkligen är helt onödig blodspillan. Fy fan för egotrippade själar!
2010-01-04

  walborg
Skakande poesi om tragedin i Esbo.
2010-01-04

  Catharina Edin VIP
En sådan vacker text, så känslofylld -
2010-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP