Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som det blev...




Pausgöromål


När Musan måste tanka
man annat göra må
jag slutade att vanka
och gnida skrivargrå...

min tillflykt tog till deckare
av tegelstensformat
där fick jag mig en släckare
som dög rätt bra, kamrat

ty det var länge sedan
jag sådana väl slök
jag darrade ju redan
och kisa' genom rök

dock fick jag leta länge
bland titlarna i vrå
att finna just det klänge
som spänning skänkte så...

Så fick vi tanka båda
en vecka välförtjänt
Nu stänger jag min låda
hon ler nu smått förnämt...

åt halvrim, ganska sällan
vi nyttjar sådant här
men då och då, om kvällan
vi gör just så, ma chère!





Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-09 16:57



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
denna för jag mot mitt bröst, så kan det gott te sig i stugan, när rimnerven söker vila och tröst

jag ber att få lyfta min hatt
2010-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP