Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utkyld lägenhet trots 22 grader i hallen! Mysko...




Mysko iskyla


Genomfrusen vakna-
de min rot
kände kylan rakna
i min fot

Hand på täcket kändes
stel och död
Endast kinden brändes
vit som röd

TV:n liksom viska-
de i vrå
tänder tungan piska-
de som så...

Hostan i min arma
trånga hals
gav mig inga varma
känslor alls

Nej, jag tror jag somnar
om igen
tänkte jag, sen domnar
allt... än sen...

Men i köket vänta-
de mig disk
 - ingen får väl ränta
utan risk...

tänkte jag och stega-
de ur bädd
frusen liksom fega-
de... sen klädd

tog en bräddfull kopp
med skogste
läppjade den opp
sen breve'

eller snarare
framför den
datorn, läste tre
av skörden...

Kommentarer gör
mig ofta
på ett varmt humör
+ kofta!





Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-10 20:08



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
"...jag tar ofta på mig min kofta.." När jag först såg titeln på den här tänkte jag att det är mysko, ett klimat för myskoxar, som vi fått! Håll dig varm vännen, snart kommer våren!
2010-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP