Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är hans födelsedag ;-)




Grattis, brorsan!


Grattis, du min yngste bror!
(övertog föräldragården)
Gå ej ut i tunna skor -
denna vinter är för hård den...

Dikten här är faktiskt din
fast jag inte ringt på länge
Tag den nu från syster in
vårda den likt dyrbart klänge

Hoppas du kan komma från
när som vårsol bildar tö
så jag slipper stå som fån
när jag sextio blir, hö hö...

Då jag ställer till med fest
om ej värden sätter käpp
i det festarhjulet - häpp!
blir den festen säkert bäst...

Men just denna vinternatt
och i morgon hela dan
skall du firas som besatt
tills du känner dig som... fan

Kanske kan en rostig sång
göra dig en smula glad
beledsagas av ett fång
av tulpaner här på rad...

;-)





Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 1331 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-17 01:48



Bookmark and Share


  erkki
Så trevligt. Detta måste väl uppskattas?
2010-01-17

  aol
vackert, min syster tog över vårt hemman
2010-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP